Családunk története - könyv és kutatás rendelésre

cs_14.jpg

Ár:     55.000,- Ft                                                                                        Elérhetőség:   eniko.mate@hotmail.com

Újabb "Családunk története" c. könyv készült, most többek között a Bán és Schneider családok történetét kutattam fel és foglaltam össze egy jól lapozható könyv formájában.

A könyv tartalmaz régi családi fotókat, leveleket, összegyűjtött írásokat, családi történeteket, térképrészleteket.

A betelepült família a 18. század elején az első telepesek egyikeként érkezett többek között Luxemburgból és a Saar-vidékről. Részletes kutatómunka eredményeképpen a betelepülés mikéntjéről, nehézségeiről, valamint magukról a telepesekről is bővebben tudtam írni a könyvben, ebben nagy segítségemre voltak a korabeli precíz feljegyzések, levelezések mind a német mind a magyar oldali szabályozott betelepítésről.

A felmenőket keresve - mindig mindent pontosan dokumentálva - sok érdekességet találtam, pl. a keresett településen a feljegyzett legelső házassági bejegyzés is a keresett felmenő telepesé, de mindent egybevetve a fennmaradt dokumentációk alapján az 1612-es legkorábbi születésű német felmenőig tudtam eljutni, ezt is hiteles adatokkal pontosan dokumentálva. Így végeredményben egy kiterjedt, 96 főt tartalmazó családfát tudtam felrajzolni.

Az alapár egy A/4 méretű, max. 26 oldalas keménytáblás könyvre vonatkozik hozott anyagból (fotók, írások, levelek, egyéb információk...), amikből felrajzolok egy családfát, valamint összeállítok egy egyedi könyvet személyre szabott borítóval.

kutatómunka a részletektől függően külön megbeszélés tárgya, ezt a könyv ára nem tartalmazza. Előzetesen a kapott információk, az első adatok alapján felmérem, hogy milyen mélységekben kutatható a név és az adott település és körülbelül hány nemzedék kutatható. Személyenként 5000,- Ft a kutatás ára vagy előzetes keretösszegben is meg lehet állapodni, és akkor ezen keretnek megfelelően állítom össze a családfát.