Polgári Magyarország 1772

polgari.jpg

Amikor a hegyaljai, szőlőt termő, bort adó Mádról származó, anyai ági felmenőket kutatva rátalálunk a helyi urbáriumi vizsgálatokra az 1772-es évből, amiben Bodnár Jánost, a család ősatyját mint "hites tanátsi személyt" is kérdezik Mád dolgairól; és ezzel rátalálunk egy két és fél évszázada, mai utódai fölött nyolc nemzedékkel élt, írástudó ős saját kezű aláírására, miután a hatóságok jegyzőkönyvébe leszögezték, hogy "ezen Váross Lakosai mind Libertinusok Lévén, egy Örökös Jobbágy sints", és ők "minnyájan eleitűl fogva Szabad Emberek". 

***

Érdekel saját családod múltja? Szeretnéd megismerni különböző őseidet és szerteágazó történeteiket? 

Máté Enikő vagyok, két évtized tapasztalatával és szenvedélyes kutatómunkával állítok össze családfákat, kutatok anyakönyvekben, családtörténetekben, és mindezekből egy összefoglaló és látványos családkönyvet állítok össze!

családkönyv egy részletes és összefoglaló történeti írást tartalmaz a család őseiről, életéről kiegészítve régi családi fotókkal / levelekkel / családi anekdotákkal / térképrészletekkel / fennmaradt információkkal. Ára: hozott anyagból 55.000 Ft - tól.         

kutatómunka a részletektől függően külön megbeszélés tárgya, ezt a könyv ára nem tartalmazza. Előzetesen a kapott információk, az első adatok alapján felmérem, hogy milyen mélységekben kutatható a név és az adott település és körülbelül hány nemzedék kutatható. Személyenként 5000,- Ft a kutatás ára, vagy előzetes keretösszegben is meg lehet állapodni, és akkor ezen keretnek megfelelően állítom össze a családfát. 

Elérhetőségem: eniko.mate@hotmail.com