Kiből lesz a magyar ember?

schneider_knodel.jpg

Tudjuk jól, hogy a régi Magyarország mennyiféle nemzetiség otthona volt, akik a századok során jó esetben békében, egymást is gyarapítva éltek együtt; rossz esetben pedig feszültséget szító erők vertek éket közéjük.

De azt is tudjuk, hogy a magyar kultúra, nyelv és a magyarság egészének vonzásában milyen sokan magyarrá váltak közülük az évtizedek, évszázadok során.

Családfakutatásaink során – akár sajátunkról, akár másokéról van szó – már csak a családnevek sokat elárulnak sokszínű eredetünkről – vagy éppen arról, hogy a soknemzetiségű régi Magyarországon is tüke magyarok voltak nagy számban az őseink.

Két kutatott családunk nyolc-nyolc dédszülőjének családneve így hangzik:

Riedlmayer, Fülöp, Karlberger, Bohos, Gerold, Horváth, Fábián, Öhlschläger.

Máté, Türk, Müller, Bán, Czabula, Sásik, Regmann, Krutek.

Őseik sokfelől érkeztek, magyar földre telepedtek le, és aztán utódaik magyarrá váltak szívben és lélekben.

És Ön ismeri dédszülei névsorát? Fedezzük fel együtt őket!

/ Képen a hartai Schneider Krisztina és Knodel Márton /

***

Érdekel saját családod múltja? Szeretnéd megismerni különböző őseidet és szerteágazó történeteiket? 

Máté Enikő vagyok, két évtized tapasztalatával és szenvedélyes kutatómunkával állítok össze családfákat, kutatok anyakönyvekben, családtörténetekben, és mindezekből egy összefoglaló és látványos családkönyvet állítok össze!

kutatómunka a részletektől függően külön megbeszélés tárgya, ezt a könyv ára nem tartalmazza. Előzetesen a kapott információk, az első adatok alapján felmérem, hogy milyen mélységekben kutatható a név és az adott település és körülbelül hány nemzedék kutatható. Megtalált és beazonosított személyenként 5000,- Ft a kutatás ára, vagy előzetes keretösszegben is meg lehet állapodni, és akkor ezen keretnek megfelelően állítom össze a családfát. Megtalált személy az, aki vagy egy házassági vagy egy születési / halotti adatból beazonosítható.

Amit a Megrendelő ezért kap: 1) egy felrajzolt, letisztázott családfa; 2) pontosan dokumentált adatok az anyakönyvi találatokról; 3) egy részletes, a kutatás során megismert adatokból, helytörténetből álló, a családfát és a Megrendelő által küldött információkat is tartalmazó családtörténeti írás, amely az idevonatkozó társadalmi-történelemi-földrajzi összefüggésekre is reflektál. Mindezt digitálisan adom át.

Ha a Megrendelő nem kér családtörténeti írást, akkor a kutatás ára megtalált személyenként 3500,- Ft..

családkönyv ezt a részletes és összefoglaló családtörténeti írást tartalmazza A/4-es méretben a család őseiről, életéről kiegészítve és összeszerkesztve a Megrendelő által küldött régi családi fotókkal / levelekkel / családi anekdotákkal / térképrészletekkel / fennmaradt információkkal, valamint a kutatás során talált érdekességekkel, családfarajzzal. Kemény táblás, exkluzív, egyedi, a Megrendelővel egyeztetett megjelenésben készül el.

Ára cérnafűzött, prémium minőségben 55.000 Ft - tól / db, amely függ a rendelni kívánt példányszámtól, színes oldalak és belívek számától. ( Minél több példány, annál kedvezőbb lesz az ár. )

Ára ragasztott fotókönyv esetén 30 oldalig 40.000,- Ft / db, az ár függ az oldalszámtól.

Ára digitális változatban az összeszerkesztett könyv pdf-ben 1.000,- Ft / oldal. 

Egyéb szolgáltatások:

Grafika: egyedi elképzelések alapján különleges családfa felrajzolása digitálisan 50 felmenőig 20.000,- Ft, efölött 400,- Ft / személy.

Egy konkrét személy kutatása a rá vonatkozó, fellelhető lehetséges adatforrásokból külön megbeszélés tárgya.

Elérhetőségem: eniko.mate@hotmail.com